26 maj

bilden är tagen av underbara ella (http://ellwis.blogg.se/)
Imorgon är det fredag och herre gud va skönt! Idag hade vi kursprov i kemi på ca 3 timmar och mitt i smeten gick brandlarmet snacka om tajmat.. Jag fick en kommentar om att ja skulle lägga upp mitt tal så man kunde läsa det, jag kan lägga upp lite stycken ur texten så man får en bild av hur jag tänker lite och vad misshandel egentligen gör för skada.

Att inte våga gå hem för att möta rädslan man har för sina föräldrar, när de slår en och säger förnedrande ord eller inte lägger märke till dig över huvud taget. Att inte känna sig trygg i sitt hem, du vågar inte ha vissa kläder utan du har heltäckande kläder för att dölja de märken du fått så att ingen ser vad som egentligen pågår. Du går ofta runt ensam och ledsen och har inte många vänner för du saknar den sociala känslan.

Misshandel orsakar ofta allvarliga känslomässiga och psykiska skador. Det stör barnets intellektuella utveckling, självkänsla, sociala kompetens och förutsättningar för nära känslomässiga relationer.  En vuxen kan utsätta barn för fysisk, psykisk våld, sexuella övergrepp, kränkningar eller försummelse. Att utsätta sitt barn för smärta, sjukdomar eller försätter barnet i vanmakt, för att barnet skall känna sig svag och maktlös. Många som misshandlar sitt barn inser inte hur långt de går, barnen kan ha märken och skador över hela kroppen men de fortsätter att utsätta barnet för detta, det kan leda till döden. Men för många faller inte den tanken på plats.
Aa

Tal


Bilden är tagen från google. hade inte så fina talkort så det var inte så mycket att se på ;)

Idag hade jag mitt tal i svenskan, jag var grymt nervös innan och hjärtat slog ganska fort.
Men när alla de andra i klassen hade haft sina tal var det min tur och när jag ställde mig upp blev jag mycket luganre. Jag började läsa upp mitt tal och alla blev knäpp tysta. Jag bad även min grymt fina vän malin hosta till lite när det gått 4 minuter, och när hon hostade var jag på slutet av talet så jag fick dra en liten extra vals där så att det skulle bli ungefär fem minuter. När jag var klar fick jag komentaren, jag blev så rörd att jag börjar gråta av min lärare. Jag kännde mig ganska stollt eftersom jag började öva på talet igår. Mvg! stod de i betyget och jag är super glad!

Jag skulle iväg och kolla på Veronica maggio på liseberg idag men min syster orkade inte gå dit så det blir en mysig fredagkväll hemma istället.


Aa

Natti natti

Nu har man avklarat nationella i matte B på fyra timmar, ganska skönt att det är över men nu börjar vi med C imorgon redan. Gick även igenom tema redovisningen i teatern igår med microfon o allt, det känns lite läskigt att stå där o höra sig själv och prata inför en hel del människor..
100 saker att göra och så lite tid..
Jag längtar verkligen till sommarlovet nu! det är välbehövt, när de sätter allt på de sista veckorna. Man hinner ju inte med riktigt.
Jag skall fösöka få lite sömn nu så är det bara att se fram emot en ny dag och nya tag.
Aa


Bikini


Beställt en ny bikini som kommer om någon vecka, kan även ha den hel svart och hel gul, ni kan hitta den och många andra på style by tyra :)
Så nu väntar jag på att den kommer hit och att solen kommer så man kan bada!
Kommer nog inte lägga upp några inlägg denna veckan, det är sjukt mycket i skolan men jag skall försöka lägga upp något litet :)
Aa

"Femte hjulet"

Det är nästan sjukt vad många är beroende av vissa personer, och hur utstött man kan bli. Skall det inte vara jämnlikt mellan en grupp.. Antar att det inte är det, eftersom det ofta blir ett "femte hjul". Jag klarar inte när det blir så, på något sätt blir det så orättvist, man skall ju behandla alla lika i gruppen. Okej om personen gjort något som den andre inte tollererar eller så men om fallet inte är så..
Alla måste bidra med något men hur lätt är det att komma imellan muren de byggt upp..
Lite tankar från mitt huvud då, jag kanske resonerar fel men jag tror att det finns en hel del människor som känner detta!

Aa

12 MAJ



Beställde hem converse från USA för ett tag sen och nu har alla kommit,
de röda sitter på idag och de vita väntar på att de gamla vita skall bli slitna.
Sen har jag även beställt hem ett par sandaler är nog de rätta namnet på dem ettpar kornblå/turkos i mocka, så i sommar blir det färg som gäller!
Igår var jag även och köpte en skit snygg röd transparant väst, funderade på att ha den idag men vädret är lite upp och ner så ja bestämde att det var för kallt, så de röda conversen fick ta sin första runda utomhus.

Förutom att jag shoppar nya saker hela tiden så är jag ganska nere, kanske därför jag tar shopping somen vän. Men det har varit en väldig tuff period nu ett tag, jag hoppas det blir bättre snart..
När inget går rätt så går det fel..

Aa



Måndag

Det var ett tag sen nu men min vän malin säger att jag måste lägga upp ett inlägg^^ men det har varit tjejmiddag och en massa stress i skolan!
Jag lägger upp bilder på vad jag fick på tjejmiddagen i fredags senare!
Porrbella är på besök också och vill att jag skriver det här :)
Vi hörs senare när jag kommer hem!

Aa


Måndag!

Veckan börjar bra och dåligt.
Det bra är att vi hade sovmorgon och så är sista lektionen inställd så vi slutar tidigare!
Men det dåliga är att spotify då har begränsat free, så det blir bara till att gå och köpa mig premium.
Just nu har vi mattelektion men vi har vikarie och jag har redan jobbat klart kapitlet som vissa i klassen inte ens börjat med.
Sitter här och gör bakgrundsbild men hjälp av bilder från google. 
Aa

RSS 2.0